Případová studie: Automatizované Google Ads kampaně pomohly e-shopu s dětskými potřebami zvýšit obrat o 38 900 €

logo_new

Baby Needs, rumunský e-shop specializující se na dětské potřeby, čelil začátkem roku 2024 výzvám typickým pro menší e-shopy. Vzhledem k silné konkurenci a omezenému rozpočtu bylo klíčové, aby Baby Needs oslovil co nejširší publikum s co nejvyšší efektivitou, navzdory tomu, že jejich web nevypadá příliš moderně.

V této případové studii se podíváme, jak se nám podařilo dosáhnout výrazného úspěchu prostřednictvím automatizované optimalizace Google Ads kampaní, zaměřených na nákupní reklamy.

Baby Needs 👶🏻🇷🇴

Baby Needs je rumunský e-shop specializující se na širokou nabídku produktů pro děti, zejména na kočárky a autosedačky. Jako jeden z menších prodejců v segmentu dětských potřeb se Baby Needs zaměřuje na poskytování kvalitních a bezpečných produktů pro rodiny s malými dětmi. E-shop si zakládá na osobním přístupu k zákazníkům a nabízí produkty, které jsou pečlivě vybírány s ohledem na pohodlí, bezpečnost a praktičnost pro děti i rodiče. Díky svému zaměření na dětské potřeby a rozšíření sortimentu se Baby Needs stal oblíbenou volbou pro rodiče po celém Rumunsku.

Výzva

Baby Needs se specializuje na prodej dětských kočárků a autosedaček, což jsou produkty s vysokou konkurencí a často i delším rozhodovacím procesem ze strany zákazníků. Navíc e-shop čelil omezením spojeným s méně moderním vzhledem webu, což mohlo ovlivnit míru konverze. Cílem bylo zvýšit počet prodejů a obrat pomocí PPC kampaní, přičemž hlavním nástrojem byly Google Nákupní kampaně.

Náš přístup

1. Rychlý rozjezd a fáze učení

Spolupráci jsme zahájili v lednu 2024. První čtvrtletí bylo věnováno učící fázi, kdy jsme se zaměřili na analýzu dat a nastavení optimalizovaných kampaní. Vzhledem k tomu, že se jednalo o menší e-shop, bylo důležité rychle identifikovat efektivní strategie a přizpůsobit se specifickým potřebám Baby Needs.

2. Optimalizace produktových dat

Jedním z klíčových kroků bylo vylepšení produktových dat, která jsou základem pro úspěšné Google Nákupní kampaně. Optimalizovali jsme feed produktů tak, aby co nejlépe odpovídal vyhledávacím dotazům potenciálních zákazníků, čímž jsme zvýšili relevanci a dosah reklam.

3. Přepnutí na cílovou ROAS

Díky úspěšné optimalizaci během prvního čtvrtletí jsme byli schopni rychle přepnout na nabídkové strategie zaměřené na cílovou ROAS. Tento přístup nám umožnil efektivně řídit rozpočty a dosahovat vyšší návratnosti investic.

Výsledky

Díky pečlivé segmentaci produktů, optimalizaci kampaní a přizpůsobení strategie specifikům e-shopu se nám podařilo výrazně zvýšit výkon kampaní. ROAS 3 370 % je důkazem úspěchu naší strategie a efektivity Google Nákupních kampaní.

Konkrétní námi dosažené výsledky v měřeném období: Q2 2024 (1. duben 2024 - 31. červen 2024)

Konverze
0
Obrat
0
ROAS
0 %
Prokliky
0

Závěr

Případová studie Baby Needs ukazuje, že i menší e-shopy mohou dosáhnout skvělých výsledků s dobře navrženými a optimalizovanými PPC kampaněmi. Klíčem k úspěchu bylo rychlé přizpůsobení a efektivní využití Google Nákupních kampaní, které se ukázaly být ideálním řešením pro e-shop s omezeným rozpočtem a potřebou oslovit širší publikum. 

Tento přístup může sloužit jako inspirace pro další e-shopy zaměřené na dětské potřeby, které hledají způsoby, jak zvýšit své prodeje a zlepšit návratnost investic.

Automatizujte PPC reklamu i vašemu e-shopu!

Chopte se revoluce a začněte využívat automatizovanou PPC reklamu až ve 21 zemích Evropy. Za méně práce a financí dosáhnete lepších výsledků, než s agenturou, nebo specialistou.

Registrací přes tlačítko získáte bonus 15% na první dobití kreditů.